Wie we zijn

AJP Tillema Advocatuur is het kantoor van mr A.J.P. Tillema LLM. Tillema, afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen (cum laude) in straf-, bestuurs- en civiel recht en aan Harvard Law School in (internationaal) ondernemingsrecht, brengt een schat aan ervaring mee in de publieke en private sector. Hij was 25 jaar ingeschreven als advocaat aan de New York Bar en werkte een aantal jaren voor Skadden Arps in Amerika, voordat hij zich aansloot bij NautaDutilh.

In de 20 jaar daar specialiseerde Tillema zich in strafrecht, bestuursrecht en financieel toezichtrecht en fungeerde hij meer dan tien jaar als benoemde raadsman voor De Nederlandsche Bank N.V. Andere cliƫnten varieerden van Ajax en de gemeente Amsterdam tot de Big Four accountantskantoren en diverse (beursgenoteerde) corporate cliƫnten en familieondernemingen.

Na zijn vertrek bij NautaDutilh in 2014 vervulde Tillema diverse functies buiten de advocatuur. Hij was jaren voorzitter en bestuurder van Transparency International Nederland, de organisatie die zich richt op het bestrijden van corruptie. Tevens was hij Ethics- & Compliance Director bij SHV Holdings, waar hij de E&C functie opzette en uitbouwde. Nadien was hij adviseur van de directie van de FIOD. Sinds 2020 is Tillema terug in de advocatuur.

Tillema bekleedde diverse nevenfuncties, waaronder rechter-plaatsvervanger in de fraudekamer van de Rechtbank Arnhem en diverse functies bij Euronext Amsterdam, VNO/NCW en de KNVB. Hij was voorzitter van de Harvard Club of the Netherlands. Momenteel vervult hij nevenfuncties bij de KNVB en de Nationale Doping Autoriteit.

Tillema is een grote kunst- en sportliefhebber en beschouwt deelname aan het WK voetbal voor advocaten in Ierland in 1996 met Johny Rep als coach als een hoogtepunt in zijn loopbaan.